Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mali desteğiyle yürütülen "Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Operasyonu" kapsamında Gazi Üniversitesinin yürütücülüğü ve Akademisyenler Birliği Derneğinin ortaklığı ile yürütülen “Sanal ve Artırılmış Gerçeklik İşlerinde İstihdam” projesi kapsamında Teknoloji Fakültesinde düzenlenen "AR, VR ve 3B Baskı Analiz Raporu Paneli" büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Panelde, Ankara Sanayi Odası’nın yanı sıra sektörün önde gelen kuruluşları olan Başaran Teknoloji, DigiMode ve Augmency yer aldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Murat Dörterler, projenin amacının VR ve AR teknolojilerini daha yaygın kullanılabilir hale getirmek olduğunu ifade etti ve üniversitede kurulan yeni laboratuvar hakkında bilgi verdi.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, teknoloji odaklı panellerin öğrencilerin gelişimine katkı sağladığını ve bu tür faaliyetlerin önemini vurguladığı konuşmasında teknolojik panellere verilen önemi vurgulayarak, bu tür etkinliklerin öğrencilerin ufuklarını açtığını ve büyük emek gerektirdiğini söyledi. Panelin başarılı ve verimli geçmesini diledi.
Akademisyenler Birliği Derneği Başkanı ve Fakültemiz Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Şahin, projenin saha araştırması ve üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinerek, sektör paydaşlarıyla iş birliğinin başarılı sonuçlar doğurduğunu belirtti.
Ankara Sanayi Odasını temsilen panele katılan Murat Özgen Ankara Sanayi Odası ve çalışmaları hakkında bir konuşma yaptı. Özgen, mesleki yeterlilik üzerine gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmekte oldukları projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Herkesin iyi bir panel geçirmesini dileyip teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Başaran Teknoloji CEO’su Davut Başaran, teknolojinin endüstriyel uygulamalarda nasıl bir evrim geçirdiğini ve 3B baskının önemini anlattı. DigiMode CEO’su Oğuz Altay, VR ve AR teknolojilerinin sanayiye entegrasyonu ve eklemeli imalatın avantajları üzerine konuştu. Augmency CEO’su Emre Duman ise AR gözlük donanımı ve yazılımı konusunda firmalarının Türkiye'deki öncü çalışmalarını paylaştı.
Etkinlik, panelistlerin ve katılımcıların sorularıyla interaktif bir şekilde devam etti ve katılımcıların fotoğraf çekimiyle sona erdi
Uluslararası ICMATSE Konferansı Üniversitemiz Teknoloji Fakültesinde Yapıldı
Üniversitemiz Kazakistan’da Şube Açacak: Ortak Diploma Verilecek
Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanlarına Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
Hemşirelik Fakültesi “2024-2025 Akademik Yılı Açılışı ve Genel Kurulu” Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.