Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yapıldı
24 Ekim 2024 | 17:20

Üniversitemiz, Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi 2024/10 nolu toplantıya ev sahipliği yaptı. Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda yapılan toplantıya Türkiye’deki üniversitelerin sağlık bilimleri alanında faaliyet gösteren fakültelerinin dekanları ve temsilcileri katıldı.

Konsey Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, açılış konuşmasında konseyin çalışmalarından bahsetti. Uzun süren bir aranın ardından ilk defa yüz yüze bir toplantı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, bu toplantıya Üniversitemizin ev sahipliği yapıyor olmasından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’a teşekkür etti.

Prof. Dr. Uğur Ünal ise konuşmasında yüz yıla yaklaşan bir tarihe sahip olan Üniversitemizin Rektörlük Binasında bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Üniversitemiz hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ünal, “Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin yaklaşık üçte birine eğitim veren sizler, gerek eğitim, gerek araştırma, gerek hizmet sunumunda önemli vazifeler yapıyorsunuz” dedi.

Üniversitemizin sağlık alanında güçlü bir altyapıya sahip olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Uğur Ünal, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Fakültelerimiz ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun sağlık bilimleri alanında ülkemize önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Ünal, 23 Ekim tarihinde Kahramankazan’da TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleşen terör saldırısını da kınadı. Prof. Dr. Uğur Ünal, hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise şifa dileyerek konuşmasını tamamladı.   

-1 -1 -1 -1
background image