“Türk Baskıresim Sanatının Gazili Ustaları” Sergisi
22 Ekim 2024 | 16:37

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Cumhuriyetimizin 101. yılı anısına düzenlenen, “Türk Baskıresim Sanatının Gazili Ustaları” adlı etkinliğin sergisi geniş bir katılım ile açıldı.

Malik Aksel Sanat Galerisinde düzenlenen sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere, sergiye eserleriyle katılan sanatçılar Ahmet Aydın Kaptan, Atilla Atar, Güler Akalan, Hasan Pekmezci, Hayati Misman, Mustafa Aslıer, Mürşide İçmeli, Nevzat Akoral, Süleyman Saim Tekcan, Şükrü Ertürk, akademisyenler, öğrenciler ve konuklar katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, etkinliğin Cumhuriyetimizin 101. yılı dolayısıyla düzenlendiği bilgisini verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Türklerde sanatın çok eskilere dayandığının üzerinde durarak, Türk sanatının birçok önemli eser verdiğini anlattı. Binlerce kelimenin anlatamadığı bir hatıratı bir sanat eserinin çok daha iyi anlatabileceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılışta söz alan Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere ise, Gazili olmanın ayrıcalığını bir kere daha yaşadıklarını söyledi. Sanat eğitiminin Cumhuriyetle yaşıt olduğunu belirten Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere, verdiği destekler dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’a teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Açış konuşması sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Program çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.

fotoğraf-1 fotoğraf-1 fotoğraf-1
background image