“Türk Baskıresim Sanatının Gazili Ustaları” Adlı Etkinlik Söyleşisi Gerçekleştirildi
22 Ekim 2024 | 14:30

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Cumhuriyetimizin 101. yılı anısına düzenlenen, “Türk Baskıresim Sanatının Gazili Ustaları” adlı etkinlik söyleşisi geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Neşe Yağız Konferans Salonunda yapılan programa Rektör Danışmanı Prof. Dr. Selami Candan, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere, Söyleşi Moderatörü Doç. Dr. Murat Aslan, panelist sanatçılar Ahmet Aydın Kaptan, Atilla Atar, Güler Akalan, Hasan Pekmezci, Hayati Misman, Süleyman Saim Tekcan, akademisyenler, sanatçılar, öğrenciler ve konuklar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere yaptı. Etkinliğin iki gün süreceğinin altını çizen Prof. Dr. Osman Çaydere, “Cumhuriyetimizin eğitim anlayışının temel taşı olan, ayrıcalığını isminde taşıyan, Gazi Üniversitemiz, sanat eğitimi ve sanat eğitimcisi yetiştirmekte de lider bir kurum olarak genç Cumhuriyetimiz gibi dinç, güçlü ve öncü konumuyla sanat eğitimine katkı sunmaya devam ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Açışta kısa bir selamlama konuşması yapan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Selami Candan ise, baskıresim  alanının duayen hocalarıyla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Etkinliğin çok başarılı geçeceğine inandığını ifade eden Rektör Danışmanı Prof. Dr. Selami Candan, programın düzenlenmesinde başta Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çaydere olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Açış konuşmaları sonrasında Moderatörlüğünü Doç. Dr. Murat Aslan’ın yaptığı söyleşiye geçildi. Söyleşide Ahmet Aydın Kaptan, Atilla Atar, Güler Akalan, Hasan Pekmezci, Hayati Misman, Süleyman Saim Tekcan sunumlarını yaptılar.

Program soru-cevap bölümünün ardından çekilen toplu fotoğraflarla sona erdi.

-1 -1 -1 -1
background image