Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personelimize yönelik olarak "Spor ve Yaşam Kalitesi" adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.
Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programa eğitmen olarak Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in programının çıkması üzerine Bayburt Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Kul katıldı. Programa İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 32’inci hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini ifade etti. Aydın Kayaer ve Fahrettin Ecik ise yaptıkları konuşmada, programa katılımından dolayı Doç. Dr. Murat Kul’a teşekkür ettiler. Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimler vasıtasıyla personelde farkındalık sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Aydın Kayaer ve Fahrettin Ecik, hizmet içi programlar düzenlemeye devam edeceklerini belirttiler.
Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay sonrasında sözü sunumu yapmak üzere Doç. Dr. Murat Kul’a verdi. Doç. Dr. Murat Kul, spor ve fiziksel aktivite/egzersiz arasında farklara değinerek konuşmasına başladı. Sporda esas olanın yaşam kalitesini artırmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Kul, sağlıklı yaşam için nelere dikkat edilmesi ve hangi uygulamaların ne şekilde yapılması gerektiğine değindi.
Spor denildiğinde kas gelişimine yönelik faaliyetlerin anlaşıldığını anlatan Doç. Dr. Murat Kul, yaşam kalitesini artırma noktasındaki spor ile bu faaliyetleri bağlantılı tutmamak gerektiğini vurguladı. Spor ile beden eğitimi arasındaki farklar üzerinde duran Doç. Dr. Kul, sporun yarışma, reklam aracı olduğunu ve bir meslek niteliği taşıdığını belirtirken, beden eğitiminin yarışma, reklam aracı ve bir meslek olmadığını anlattı. Doç. Dr. Murat Kul, “Önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel ya da takım halinde yapılan rekabete dayalı yarışma veya kişisel eğlence ya da mükemmelliğe ulaşmak için yapılan aktiviteler bütünüdür. Yaşam kalitesini artırmasını beklediğimiz unsurlar fiziksel aktivite ve egzersizlerdir” dedi.
Doç. Dr. Murat Kul, düzenli ve yeterli düzeyde sportif aktiviteye katılımın sağlığı geliştirdiğini, zindelik düzeyini artırdığını, psikolojik olarak kişinin daha iyi hissetmesini ve sosyalleşmesini sağladığını, koroner kalp hastalığı gibi hastalıkların kontrol edilmesine katkıda bulunduğunu ifade etti.
Program soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.
Eğitim videosu için tıklayınız.
“Cumhuriyet ve Eğitim Konferansı” Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
Toplumsal Katkı Seminerleri 7: “Kadının Güçlenmesi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalışmaları”
Uluslararası ICMATSE Konferansı Üniversitemiz Teknoloji Fakültesinde Yapıldı
Üniversitemiz Kazakistan’da Şube Açacak: Ortak Diploma Verilecek
Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanlarına Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.