Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mimari tasarım stüdyolarından Prof. Dr. Pınar Dinç Kalaycı yürütücülüğündeki “Atölye Düşle-Düşün” öğrencileri ve akademisyenleri, katıldıkları uluslararası mimari proje / fikir/tasarım yarışmalarında aldıkları başarılara bir yenisini daha ekledi.
Bilindik restoran tasarımlarının ötesine geçerek heyecan, sürpriz ve mutluluk yaratacak bir “sıradışı yeme deneyimi”nin nasıl olabileceğinin sorgulanmasını, görsel olarak etkileyici bir yapı yaratmayı ve geleneksel normları yenilikçi düzeye taşımayı hedefleyen Uluslararası Mimari Tasarım Yarışması, 2023-24 Güz döneminde Prof. Dr. Pınar Dinç Kalaycı yönetimindeki AtölyeDüşleDüşün tarafından da çalışıldı. Malzeme, ince yapı, aydınlatma, sanatsal dokunuşlar, akustik, açık alanların etkili kullanımı konularını da kapsayacak şekilde, bilinenin ötesinde bir deneyim yaşatmanın hedeflendiği ve yer seçiminin serbest olduğu yarışma konusu, fikir üretme ve deneme aşamalarında yapay zekanın kullanıldığı, ilerleyen aşamalarda maket ve dijital çizimlere yoğunlaşıldığı, final aşamasında da yine yapay zekanın görselleştirme kabiliyetlerinden yararlanıldığı özgün bir süreçte ele alındı. Süreç, Prof. Dr. Pınar Dinç Kalaycı yönetiminde, Doç. Dr. Can Güngör, yarı zamanlı öğretim görevlileri Y. Mim. Hamiyet Gökmen Balcı, Y. Mim. İnci Shoainia, Y. Mim. Marina Temel Andıç ve Arş. Gör. Dr. Gizem Özkan Üstün tarafından yürütüldü. “Seç+Yarış (VII)” teması altında farklı yarışmalara çalışan tüm stüdyo öğrencilerinin, sürecin 11. haftasında profesyonel ve akademik dünyadan katılımcıların olduğu kritik gününde, çok yönlü bir eleştirel ortamda kendilerini ifade etmeleri sağlandı.
147 katılımcının olduğu uluslararası yarışmada 4. sınıf öğrencilerinden Dilara Sarıkaya Edinburg’un tarihi çevresi içinde tasarladığı ‘Faerie Restaurant’ adlı tasarımıyla İKİNCİLİK ÖDÜLÜ, Ebrar Aşkın Kyoto, Okazaki’de geleneksel çay kültürünün yaşatılmasına yönelik olarak tasarladığı ‘Teacera’ adlı tasarımıyla ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ, 3. sınıf öğrencilerinden Ceren Gülşen ise Gaziantep, Araban’da geleneksel buğday silolarını kullanarak tasarladığı ‘The Silo’ adlı tasarımıyla MANSİYON ÖDÜLÜ kazandı. 4. sınıf öğrencilerinden Çağnur Kutsal da, Hatay’da depremzedelere yönelik olarak hayırsever mutfakların bir arada çalıştığı ve ihtiyacı olan çevre halkın birlikteliğini yemek kültürü üzerinden sürdürdüğü ‘Unity Pantry’ adlı tasarımıyla kısa listeye (shortlist) girdi.
Öğrencilerimizi vizyoner, insancıl, cesur, çalışkan, üretken, yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmaları ve bu başarıları ile tüm bir Gazi Üniversitesini gururlandırmalarından dolayı kutlar, uluslararası başarılarının artarak sürmesini dileriz.
Yarışma linki: https://www.archiol.org/results/extreme-taste-restaurant-2023
Atölye DüşleDüşün Instagram: studiothinkimagine
“Cumhuriyet ve Eğitim Konferansı” Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
Toplumsal Katkı Seminerleri 7: “Kadının Güçlenmesi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalışmaları”
Uluslararası ICMATSE Konferansı Üniversitemiz Teknoloji Fakültesinde Yapıldı
Üniversitemiz Kazakistan’da Şube Açacak: Ortak Diploma Verilecek
Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanlarına Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.